Imker aan het werk in de Hof
Imker aan het werk in de Hof Hof van Seghwaert

Boeiende bijen bijeenkomst

dinsdag 2 april 2024 19:30 tot 21:00

We leren in de Hof van Seghwaert graag meer over de natuur. Op dinsdagavond 2 april van 19.30-21.00 uur staat de bij centraal en nodigen we je graag uit om meer te weten te komen over de boeiende bijenfamilie en het belang van de bij in de natuur. Op deze interactieve avond vertellen Maddy van Holland en Jacqueline Henrot je alles over wilde bijen. Bijen zijn belangrijk voor de bestuiving:  “80% van onze eetbare gewassen en bijna 90% van onze wilde planten worden bestoven door bijen en andere insecten”.  Op deze avond  leer je meer over de verschillende soorten bijen en hoe je je tuin ‘bijvriendelijk’ kan maken. Maddy en Jaqueline zijn aangesloten bij het IVN en verbonden aan Naturalis waarin zij samenwerken in een project rond wilde bijen.

Deze lezing vind plaats in basisschool De Hofvijver, Forelsloot 3-4 in Zoetermeer. Aanmelden via: activiteiten@hofvanseghwaert.nl. Toegang is gratis.

Een aantal van onze  vrijwilligers zijn imker en er staan in  de perenboomgaard een aantal bijenkorven. Kom eens langs in de perenboomgaard, wandel door de boomgaard, drink op het terras een kopje thee of koffie en kijk eens rond in het winkeltje met producten uit eigen boomgaard, terwijl de kinderen zich vermaken in de natuurspeeltuin. De openingstijden vanaf 1 april zijn dinsdag, woensdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur en vrijdag van 13.00-16.00 uur. Onze gastvrouwen/heren  staan klaar om u wat meer over de perenboomgaard te vertellen en uw vragen te beantwoorden. 

Meer informatie over de Hof van Seghwaert is te vinden op www.hofvanseghwaert.nl, facebook en Instagram.