Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.

Tributebands schitteren bij Vijverpop

Actueel 740 keer gelezen

Zoetermeer - De populariteit van tributebands is enorm. En Vijverpop speelt daar dit jaar op in. Tijdens het jaarlijks gratis toegankelijke muziekevenement worden de groten uit de muziek in het zonnetje gezet door tributebands. 

“We waren dit eigenlijk al jaren geleden van plan”, vertelt Etiënne Bakker, voorzitter van Vijverpop. “Door corona hebben we ons vooral gericht op regionale artiesten. Nu is het een goed moment om deze tributebands te boeken. We kijken er enorm naar uit.

Door onder andere het programma Battle of the bands zijn tributebands volop in opkomst. Bakker verwacht dan ook veel bezoekers en heeft een mooie line up samengesteld.
Op zaterdag 7 september is Vijverboek van 15.00 tot 24.00 uur dan treden MJ History op met Michael Jackson. MJ History deed in 2023 mee aan Battle of the Bands. Daarna brengt Code Brood een tribute aan de Rolling Stones, gevolgd door Steal met Spandau Ballet. Bluesspirit brengt een ode aan The Beatles en Code Brood sluit af met Herman Brood. Op zondag 8 september is Vijverpop van 14.00 tot 20.30 uur. Met The Dutch Boy George die een tribute brengt aan uiteraard Boy George, Back to Blondie brengt de muziek van Blondie. Blast of speelt Stray Cat. Super Trouper brengt een tribute aan de Zweedse grootheden ABBA en Madless sluit af met muziek van Madness.

Wereldwijk beroemde acts die zorgdragen voor een feest van herkenning. Het podium wordt zo ingericht qua geluid en met een complete backline zodat de programmering soepel zal verlopen. Tijdens de bandwissels houdt een dj de stemming erin met passende hits.

Nicolaasplein
Vijverpop zag in 2016 het licht en werd toen gehouden bij winkelcentrum De Vijverhoek. Maar het evenement groeide uit zijn jasje en verhuisde sinds 2019 via het Dobbe eiland naar het Nicolaasplein. “We vinden het erg belangrijk om een openlucht festival te brengen en vooral ook gratis waardoor ook mensen met een kleine beurs kunnen genieten van lekkere muziek”, vertelt Bakker. “Ons festival trekt mensen uit de regio en zelfs uit het buitenland maar toch komen de meeste bezoekers uit Zoetermeer. Het is dan ook een echt Zoetermeers evenement. En dat voor de zevende keer. We hebben inmiddels echt een naam opgebouwd. Zoetermeer is echt een bakermat voor live artiesten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27