Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol Leon Koppenol

Cantiamo levert huzarenstukje

Actueel 550 keer gelezen

Zoetermeer - Afgelopen weekend heeft Operettevereniging Cantiamo uit Zoetermeer, twee succesvolle voorstellingen gegeven van de operette ‘Viktoria und ihr Husar’. De amateurvereniging, die al 28 jaar bestaat, stond met deze productie in de grote zaal van het Stadstheater van Zoetermeer. De voorstellingen werden door maar liefst 700 mensen bezocht.

Cantiamo werkte voor het eerst samen met het Rijnlands Symfonie Orkest (RSO) uit Zoetermeer, dat voor deze gelegenheid onder leiding stond van de muzikaal leider en dirigent van Cantiamo, Peter Janka, die zowel het orkest als de solisten en het koor op het podium begeleidde. Daarnaast werd er voor de productie met verschillende andere culturele verenigingen uit Zoetermeer samengewerkt. Behalve het Rijnlands Symfonie Orkest trad het ballet van de KleGo Dance Academy op, onder leiding van Klea Golikja. Verder waren de zwaardvechters van Budovereniging Tomo No Kai te zien in de finale van de eerste akte, en een fanfare, samengesteld uit leden van Muziekvereniging Kunst & Vriendschap Zoetermeer, maakte haar opwachting aan het einde van de derde akte.
Op 12 en 13 april 2025 is Cantiamo weer te zien in het Stadstheater, met de operette ‘Die Csárdásfürstin’ van Emmerich Kálmán.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 18 uur geleden
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 1 mei, 20:51
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 1 mei, 18:52
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 1 mei, 15:50
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 1 mei, 15:48 1
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 1 mei, 15:44
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18